Natuurlijk hoort er bij een nieuw jaar een aantal nieuwe games die je moet spelen. Elk jaar zijn er wel een aantal games waar je iedereen over hoort praten. Of je ziet ze voorbij komen. Om er gelijk in te springen gaan we direct door naar de eerste game die je moet spelen in 2021.

Assassins Creed Valhalla

Assassins Creed Valhalla is een van die games die je moet spelen. De nieuwste game van de Assassins Creed serie krijgt wel media aandacht en dat is niet voor niks. Uiteraard is deze Assassins Creed een RPG game. Assassins Creed Valhalla speelt zich af in de tijd van de vikingen. Natuurlijk zijn er veel nieuwe wapens te gebruiken zoals verschillende bijlen. Een iconisch wapen van de vikingen. Los daarvan heeft de game een aantal veranderingen in vergelijking met de vorige Assassins Creed, genaamd Odyssey. De game mechanics zijn anders dan in de vorige Assassins Creed games van Ubisoft. Wanneer je in gevecht bent wordt de camera iets uitvergroot waardoor je een beter zicht hebt op het gevecht. Of dit nou met vijandelijke vikingen zijn, met de Engelse of met goden, Ubisoft heeft zeker gewerkt aan de beleving van de gevechten. De map-size in Valhalla is iets kleiner dan die van zijn voorgangers. Nu zul je dit misschien opvatten als een teleurstelling maar er zijn meer missies en mogelijkheden in het spel dan ooit. De kaart is goed op gevult met allerlei dingen die je kunt doen. Daarnaast zit er in Valhalla ook een betere structuur van het verhaal in verwerkt. Ook dit zorgt voor een beter beleving van de game. Kort samengevat: een aanrader!

Far cry 6

In een nieuw jaar kan de nieuwste game van Far Cry natuurlijk niet ontbreken. Far Cry 6 is ook een van die games die je moet hebben gespeeld in 2021. Vast in het verleden, een tropisch eiland genaamd Yara. Daar speelt de game zich af. Dit tropische paradijs heeft een dictator die graag terug wilt naar de oude welvarende tijd. In Far cry 6 speel je als Dani Rojas. Een guerrillastrijder. Dani Rojas is naast een inwoner van Yara ook een vrijheidsvechter. Het is jouw taak Yara te bevrijden. De nieuwe Far Cry heeft het grootste speelveld ooit. De gevechten vinden plaats in de jungles of op stranden. En natuurlijk in de stad waar Anton zijn macht gevestigd zit: Esperanza. Natuurlijk heeft de nieuwe Far Cry nieuwe wapens. Gebruik deze wapens om te vechten tegen de dictatuur van Anton Castillo die heerst over Yara. Pak je wapen op en vecht voor vrijheid. Vecht voor Yara!