Gamen wordt alsmaar populairder. Vooral onder jongeren, maar ook volwassenen kunnen genieten van een spel. Met de komst van nieuwe spelcomputers en nieuwe games is er dan ook altijd wel iets om naar uit te kijken. Er zijn echter wel een aantal dingen om rekening te houden. Een hiervan is je internetsnelheid thuis. Dit is namelijk belangrijk voor je ervaring tijdens het gamen. Lees hier meer over in dit artikel!

Internetsnelheid voor gamen

Veel mensen spelen online. Dat betekent dat internet een rol speelt. Hierbij is het voor de snelheid van belang hoe snel informatie kan worden binnengehaald, oftewel de downloadsnelheid. Je internet thuis dient een bepaalde downloadsnelheid te hebben om online games goed te kunnen spelen.

De meeste Nederlanders hebben een alles in 1 pakket of internet en tv pakket. De internetsnelheid in dergelijke pakketten kan enorm verschillen. Indien je merkt dat online spellen regelmatig vastlopen, traag zijn en/of niet op het gebied van snelheid gewoon niet goed presteren, dan ligt dat dus waarschijnlijk aan je downloadsnelheid.

Hieronder lees je meer over het kiezen van een juiste internetsnelheid bij het afsluiten van een pakket voor thuis.

Let hierop bij het kiezen van een pakket

Ga je een nieuw pakket afsluiten, dan is het voor een gamer van belang om rekening te houden met de downloadsnelheid in het pakket. Deze wordt meestal aangeduid met Mb/s (megabit per seconde) . Hiervoor gelden de volgende richtlijnen:

  • Woon je alleen, dan is 50 Mb/s meestal voldoende.
  • Zodra er meerdere personen in een huis wonen (2 tot 4), is voor soepel gamen 100 Mb/s aangeraden. Dit is vooral het geval wanneer deze personen ook allemaal gebruik maken van het internet.
  • Aan een groot huishouden met meerderen die online gamen en veelvuldig gebruik maken van het internet, wordt 200 Mbps of meer aangeraden. 

Tip: Alle alles in 1 pakketten, internet & tv pakketten en internet only pakketten kun je eenvoudig op meerdere factoren (waaronder downloadsnelheid) vergelijken op allesin1check.nl

Door voor een juiste downloadsnelheid te kiezen, is de kans dat je tijdens het online gamen problemen ondervindt veel kleiner. Dat betekent dat je zonder zorgen kunt genieten van je spellen. Een extra tip is om een kabel aan je spelcomputer, laptop of PC te sluiten. Gamen via de kabel is namelijk zowel sneller als stabieler dan gamen via WiFi. Het verschil kan best groot zijn, dus kies zeker voor de kabel als dat mogelijk is!